Resurse

Un proiect educaţional începe cu analiza nevoilor celor cărora li se adresează. Aici găsiţi un website dedicat materialelor privind analiza de nevoi: http://www.needsassessment.org/

Un website dedicat profesorilor: http://www.theteacherscorner.net/

Proiectul Google dedicat cărţilor: http://books.google.com/

Platforma nationala dedicata e-portofoliului cadrelor didactice/comisiilor metodice/managerilor institutiilor scolare: www.qedu.ro

Comunitatea elevilor creativi (e-portofoliu elevi):  www.qvis.ro

Academia parintilor: www.pinecl.eu

 

Reclame

4 gânduri despre „Resurse”

 1. Procesul de învățământ
  Este principalul subsistem al sistemului de învățământ, constituie dimensiunea practică și dinamică a sistemului de învățământ, privit în sens restrâns.
  În sens larg implică activități epecifice de educație , instruire organizate formal și nonformal de către cadre formate inițial și continuu la nivelul sistemului de învățământ.
  Activitățile specifice procesului de învățământ sunt identificate din perspectiva celor doi actori ai educației : profesorul și elevul.
  Având în vedere perspectiva profesorului , această activitate specifică procesului de învățământ este activitatea de instruire, ca principal subsistem al activității de educație.
  Din perspectiva elevului este activitatea de învățare, subordonată activității de instruire
  Racolța Elena-Maria PIPP anul I
  Filiala Vâlcea

 2. Planul de învățământ
  Este documentul de stat în care se consemnează parametrii generali de organizare și dispunere a învățământului, cicluri școlare, niveluri și tipuri de școli precum și clase și obiecte de învățământ, stabilind numărul de ore săptămânal (anual) pentru fiecare din ele.
  În prima parte cuprinde scopurile și obiectivele generale ale școlii, eșalonate pe cicluri școlare și nivele de dezvoltare a elevilor.
  În cea de-a doua parte, sunt conturate explicit acele criterii care au stat la baza organizării conținutului învățământului (atât pentru învățarea școlară cât și pentru învățarea socială), cu referiri la specificul diferitelor discipline sau blocuri de discipline școlare.
  A treia parte, prezintă acele strategii și tehnologii didactice și extradidactice, care au în vedere realizarea diferitelor activități educative.
  A patra parte cuprinde acele teste, fișe standardizate, care servesc la evaluarea randamentului școlar, atât la nivelul disciplinelor predate pe clase cât și a disciplinelor în ansamblul lor.

 3. Sistemul de învațămant este o activitate complexă, care se desfășoară în cadrul societății prin intermediul unui lant de acțiuni exercitate în mod conștient, sistematic și organizat, având la bază relația educator-educabil.
  Scopul principal este transformarea educabilului într-o personalitate activă și creatoare, dar pentru realizarea acestui scop se are în vedere condițiile istorico-sociale prezente cât și cele de perspectivă dar se va ține cont și de potențialul bio-psihic al individului.
  Racolța Elena-Maria
  PIPP Fialiala Vâlcea

 4. Mitrache Catalina,anul1 PIPP,Slatina
  Didactica traditionala si didactica moderna.
  Evolutia didacticii a inregistrat nu numai variatii in ceea ce priveste strategiile de investigare si de determinare a generalizarilor teoretice privind fenomenele investigate, ci si in cceea ce priveste modul de abordare si explicare/interpretare a unor procese pe care le comporta actul didactic. Din acest punct de vedere, deseori se face distinctie intre o conceptie proprie didacticii traditionale si didactica moderna. Distinctia amintita marcheaza etape in evolutia conceptiei privind organizarea si desfasurarea procesului de invatamant, mai ales in ceea ce priveste raportul dintre instructie si educatie, informare si formare, predare-invatare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: